İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik operasyon gerçekleştirildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı baskınlarda zehir tacirlerine ağır darbe vuruldu.
6 Şüpheli Yakalandı
Operasyon kapsamında 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları, sevkiyat hazırlığı içinde oldukları ve toplum sağlığını tehlikeye düşürdükleri tespit edildi.
İmalathanede Yüklü Miktarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
Jandarma ekiplerinin imalathanede yaptığı aramalarda dikkat çekici miktarda kaçak ve yasadışı malzeme bulundu.
Ele Geçirilen Malzemeler
– 1.230 kutu kaçak kanser ilacı
– 150 bin adet sentetik uyuşturucu hap
– 25 kilogram Pregabalin (yaklaşık 655 bin hap üretilebilecek ham madde)
– 2 hassas terazi
– 5 bin adet boş plastik kutu
– 1 uyuşturucu imalathanesi
– Muhtelif üretim malzemeleri
Soruşturma Sürüyor
Jandarma, uyuşturucu şebekesinin bağlantılarını ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ele geçirilen malzemelerin analizlerinin yapıldığı ve soruşturmanın genişletildiği bildirildi.

