Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin kredi risk primi, en düşük seviyede

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 233 baz puana inerek Mayıs 2018’den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 233 baz puana

Enflasyonla mücadele kapsamında ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar, iyileşmeye işaret eden ekonomik verilerde de kendini gösteriyor. Bu kapsamda ülke ekonomisinin büyüme performansı 21 çeyrektir kesintisiz devam ederken enflasyon da yıllık bazda düşüş eğilimini sürdürüyor.

Bu süreçte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirmesi ve toplam rezervlerin ekimde 198,4 milyar dolarla rekor kırması ise yurt içi piyasalarda risk iştahını artırdı. Ayrıca Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) bakiyesindeki düşüş de devam ediyor.

KKM 21 Kasım haftasında 30 milyar 322 milyon lira azalarak 22 milyar 460 milyon liraya düştü. Bu gelişmeler yabancıların Türk lirası varlıklara olan talebini artırırken süreçte Türkiye’nin borçlanma maliyetleri de geriliyor.

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 233 baz puana inerek Mayıs 2018’den bu yana en düşük seviyeye düştü. Böylece Türkiye’nin kredi risk primi 7,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Bu arada Türkiye’nin cari işlemler hesabı, eylülde 1 milyar 112 milyon dolar fazla vererek art arda üçüncü ayda da pozitif seyrini sürdürdü.

Bu hesap temmuzda 1 milyar 738 milyon dolar, ağustosta da 5 milyar 418 milyon dolar fazla vermişti. Böylece cari işlemler hesabı art arda üçüncü ayda da pozitif seyrini sürdürdü.

Verified by MonsterInsights