Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Saldırılar, ağırlaştırılmış cezalarla karşılık bulmalı”

Türk Büro-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Avukat Zekeriya Polat için 81 ilde eş zamanlı olarak açıklama yaptı.

Türk Büro-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görevi

Açıklamada, kamu görevlilerine yönelik artan şiddetin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya ulaştığı vurgulandı. Sendika adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türk Büro-Sen olarak bugün, 81 ilimizde eş zamanlı yap basın açıklamalarıyla; görevi başında hunharca katledilen görev şehidimiz Avukat Zekeriya Polat’ı rahmetle anıyor, ailesinin ve mesai arkadaşlarının acısını en derinden paylaşıyoruz. Aynı zamanda kamu görevlilerine yönelen şiddeti, tehdidi ve yıldırma girişimlerini bir kez daha en güçlü ifadelerle lanetliyoruz. Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu’nda, yalnızca görevini layıkıyla yerine getirirken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Av. Zekeriya Polat’ın şahsında, kamu hizmeti sunan tüm çalışanlara yönelik artan tehdit ve saldırılar, artık tahammül edilemez bir boyuta ulaşmıştır. Bu acı olay, bir gerçeği tekrar ve acı biçimde göstermiştir: Kamu görevlileri, görevlerini can korkusuyla değil; güven içinde, devlet güvencesi altında ve hukukun koruması ile yerine getirmek zorundadır. Devlet adına görev yapan memurun, görev esnasında yaşam hakkının korunamaması kabul edilemez.”

“KAMU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR AĞIRLAŞTIRILMIŞ CEZALARLA KARŞILIK BULMALIDIR”

Türk Büro-Sen yetkilileri, kamu görevlilerine yönelik şiddetin münferit değil, önleyici tedbirlerin eksikliği nedeniyle kronik hale gelmiş bir sorun olduğuna dikkat çekti: “Türk Büro-Sen olarak altını tekrar tekrar çiziyoruz: Kamu görevlilerine yönelik şiddet münferit değil, önleyici tedbirler alınmadığı için kronikleşmiş bir sorundur. Şiddet normalleştirilemez, kaderleştirilemez. Sözlü kınamalar, temenniler ve geçici önlemler artık yeterli değildir. Buradan açık ve net bir çağrıda bulunuyoruz: Kamu görevlilerine yönelik saldırılar ağırlaştırılmış cezalarla karşılık bulmalıdır. Kamu görevlilerine karşı işlenen suçlar, katalog suç kapsamına alınmalıdır. Kamu kurumlarında yeterli sayıda kadrolu ve silahlı güvenlik personeli istihdam edilmelidir. Kurum girişlerinde X-Ray, kamera ve fiziki güvenlik önlemleri eksiksiz uygulanmalıdır. Kamu görevlilerine yönelik şiddeti önlemeye dönük ivedi ve kapsamlı yasal düzenlemelerin bir an evvel hayata geçirilmesi için ilgili bakanlıkları, kurum yöneticilerini ve TBMM’yi kurum güvenliğini güçlendirmeye ve çalışanı koruyan idari yapıları hızla tesis etmeye çağırıyoruz.”

“KAMU GÖREVLİSİNE UZANAN EL, DEVLETE UZANMIŞTIR”

Görev şehidi Avukat Zekeriya Polat’ın adının adalet mücadelesinde yaşatılacağı vurgulanırken, benzer acıların tekrar yaşanmaması için kararlı bir duruş sergileneceği kamuoyuna duyuruldu: “Unutulmamalıdır ki; Kamu görevlisine uzanan el, devlete uzanmıştır. Bu saldırılara karşı caydırıcı bir irade ortaya konulmadığı sürece, yeni acıların yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Türk Büro-Sen olarak; kamu görevlilerine yönelik şiddetin normalleşmesine asla izin vermeyeceğimizi, görev şehidimiz Av. Zekeriya Polat’ın adalet mücadelesinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve bu konuda atılacak her adımın kararlı savunucusu olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Görev şehidimiz Av. Zekeriya Polat’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm çalışma arkadaşlarımıza sabır diliyoruz. Bu acı olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, kamuoyuna saygıyla duyururuz.” >>>Haber Merkezi