Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sahur sofralarında yöresel lezzet “haşhaşlı tahinli pide” yerini aldı

Sahur sofralarında yöresel lezzet “haşhaşlı tahinli pide” yerini aldı

AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayında özel yapılan haşhaşlı tahinli pideler, sahur sofralarındaki yerini alıyor.

İnce şekilde açılan hamur, tahin ve haşhaş karışımı yaklaşık 1.5 saat dinlenmeye bırakılıyor.

Pide ustaları tarafından açılan hamurlar fırına sürülerek pişiriliyor. Taş fırında odun ateşinde pişirilen haşhaşlı tahinli pide, özellikle tok tutması özelliğinden dolayı tercih ediliyor.

Fırın sahibi Mehmet Kokkokoğlu, "İsteyen biraz şeker ekleyebilir. Ramazan ayında bu pidemize talep artıyor. Dışarıdan sipariş alabiliriz. Peynir ile beraber yendiğinde güzel olur. Kalori oranı yüksek." dedi.


Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul