Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ne yoğun katılım

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şubesi geleneksel hale gelen “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı, Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şubesi geleneksel hale gelen “Mekke’nin

 

  1. dönem faaliyetleri kapsamında düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Etkinliğe Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş ve partililer de katılım sağladı. Yılbaşı gecesinde 81 il ve yüzlerce ilçede icra edilen programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Yeşil, Mekke’nin Fethi’nin önemini anlattı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatına dair bilgiler de aktaran Başkan Yeşil, gecenin hayırlara vesile olmasını diledi.

FETİH, ZULME KARŞI DİRENİŞİN ADIDIR


Başkan Mevlüt Yeşil, “Mekke’nin Fethi; nefsi fethetmenin, zulme karşı direnişin, adaletin hâkimiyetinin ve rahmet medeniyetinin yeniden inşasının adıdır. Kudüs ise ümmetin kalbi, izzetin mihveri, işgal ve zulme karşı vicdanların sınav noktasıdır. Bu yıl hazırlanan program afişlerinde Kâbe ve Mescid-i Aksa’nın yan yana kullanılması, milletimize açık bir mesajdır: ‘Bu iki belde, bizim kimliğimizin iki kutbudur; biri Hakk’a teslimiyetin, diğeri ise batıla karşı direnişin sembolüdür.’ İnsanlığın adalet arayışının derinleştiği, zulmün sistematik hale geldiği, masum kanının siyasi hesaplara kurban edildiği bir çağda, Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi yalnızca geçmişi anmak değil, geleceğe yön vermektir. Bugün Filistin’de yaşanan abluka, Gazze’nin şehadetle yoğrulmuş direnişi ve Kudüs’ün sistematik bir kimlik kuşatması altına alınması; bizlere bu programın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha göstermektedir” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

14 Aralık’ta gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Sınavı’nda dereceye giren gençler de ödüllendirildi. Ödülleri takdim eden Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, “Gönüllerin fethi olmadan mekanların fethi gerçekleşmez. AGD Afyonkarahisar Şubemizin düzenlediği ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ programında fethin ruhunu ve manasını yaşadık. Bu anlamlı programda emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum” diyerek bu notu hesabından paylaştı.

 

 

 

 

Verified by MonsterInsights