Düzce’de Yaklaşık 25 yıldır geleneksel hale gelen kestane mezatında, dağ köylerinden getirilen ürünler sabahın erken saatlerinde tezgahlara dizildi. Bu yıl kuraklık nedeniyle hasat az olsa da, ürün kalitesi üreticilerin yüzünü güldürdü.
İstanbul, İzmir, Antalya ve Doğu Karadeniz illerinden yoğun talep gören Düzce kestanesi, yine alıcıların gözdesi oldu. Kestaneyi yıllardır Düzce’den temin eden İstanbul’lu satıcı Metin Birkay, “Kestane satıcılığı baba mesleği. 25 yıldır kestaneyi Düzce’den alıyorum, çünkü başka hiçbir yerin kestanesi bu lezzeti vermez.” dedi.
KİLOSU 250-400 LİRADAN SATILIYOR
Pazarda Düzce kuzusu kestanesinin kilosu, büyüklüğüne göre 250-400 liradan satışa sunuldu.
Her yıl binlerce kestaneseveri bir araya getiren Düzce pazarı, bu sezon da canlı başladı. Fiyatı yüksek olsa da Düzce kuzusu kestanesi, lezzetiyle yine altın değerinde olduğunu kanıtladı.