Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiliz Gizli Servisi MI6’nın eski Şefi Richard Moore’dan Erdoğan Eleştirilerine Yanıt: Türkiye’nin Uluslararası Rolüne Olumlu Bakıyorum

MI6 eski şefi ve İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Financial Times’a verdiği röportajda Türkiye’nin uluslararası rolünün kritik olduğunu belirterek, Erdoğan konusunda “fazla yumuşak davrandığı” eleştirilerine “Türkiye’nin dengeleyici etkisine olumlu bakıyorum” sözleriyle yanıt verdi.

MI6 eski şefi ve İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore,

Eski İngiltere Ankara Büyükelçisi ve MI6 şefi Richard Moore, “Erdoğan konusunda fazla yumuşak olmakla eleştiriliyorsunuz, buna katılıyor musunuz?” sorusuna “Benim ilgilendiğim şey, Türkiye’nin oynadığı roldür. Uluslararası sisteme kattıkları genel denge açısından olumlu düşünüyorum” diyerek yanıt verdi.

Akıcı Türkçe’si, Beşiktaşlılığıyla popüler olan eski Ankara İngiltere Büyükelçisi ve Birleşik Krallık istihbarat servisi MI6’in şefi Richard Moore, emekli olması ardından Financial Times’a verdiği ilk röportajında Türkiye’ye dair gözlemlerini anlattı.

Moore, Türkiye’nin “ikinci vatanı” olduğunu belirterek coğrafi konumu ve tarihsel geçiş noktası olması nedeniyle uluslararası düzende hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

“Batı için önemli bir ortak”

Türkiye’nin özellikle Ukrayna-Rusya savaşı bağlamında, Moskova ve Batı arasında kritik bir köprü olduğuna dikkat çeken Moore, NATO içindeki konumu ve Ortadoğu’daki rolü ile Kafkaslar’da etkisiyle Batı için önemli bir ortak olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

“İlgilendiğim şey Türkiye’nin oynadığı rol”

“Erdoğan konusunda fazla yumuşak olmakla eleştiriliyorsunuz, buna katılıyor musunuz?” sorusuna ise Moorei şöyle yanıt verdi:

“Benim için ilgilendiğim şey, Türkiye’nin oynadığı roldür. Ve genel olarak Batı ittifakına Türkiye’nin getirdiklerinin dengesi hakkında olumlu düşünüyorum.”

“Yalnızca iç politikaya bakmak eksiklik olur”

Moore, son yıllarda zaman zaman Batı ile sertleşen ilişkilerine rağmen, Türkiye’nin jeopolitik konumu ve diplomatik ağının Avrupa için stratejik bir sütun niteliğinde olduğunu belirtti. Ayrıca eski şef Moore, “Türkiye’yi değerlendirirken yalnızca iç politikaya bakmak eksik olur” dedi.

Verified by MonsterInsights