Afyonkarahisar Fuar Alanı’nda 13-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Hatay Yemek ve Künefe Festivali öncesi tanıtım kahvaltısı gerçekleştirildi. Merkezde bulunan bir kafede yapılan lansman programına çok sayıda davetli katıldı.
Kahvaltı etkinliğinde, festival hakkında bilgiler verilirken, Hatay mutfağının eşsiz tatlarının Afyonkarahisarlılarla buluşacağı etkinlikte künefe başta olmak üzere birçok yöresel lezzet ziyaretçilere sunulacak. FLYTÜRK Festival Sahibi Ekrem Doğan, festival hakkında bilgiler verdi. Doğan, “2018’den bu yana Afyonkarahisar’da Hatay ve Gaziantep günleri yapıyoruz. Bunun bir yenisini daha 6’ncısını yine fuar alanında gerçekleştireceğiz. Amacımız Hatay’daki depreme maruz kalan esnaflarımızla birlikte hareket etmek. Tabi bunun amacı bizim orada sürekli yardım beklemek değil. Birçok esnafımızın işyerleri orada yıkıldı, ama bizim amacımız dediğimiz gibi kendimizi acındırarak bir hareket etmek değil. Onlarla birlikte ürünlerini satıp, ürünlerini pazarlayıp bir pazar yaratmak. Türkiye’nin her yerinde yapıyoruz. Afyonumuzda da böyle bir etkinlik yapma kararı aldık. Bununla ilgili de ben özellikle Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Çünkü dilekçemizi verdiğimiz günden itibaren bize çok sıcak davrandılar. Yer tahsisini sağladılar. Bununla ilgili bizler de elimizden geleni yapacağız. Hatay’ın meşhur künefesini, meşhur yemeklerini tanıtacağız. Bir Gaziantepli olarak da aynı zamanda oranın bir kültürünü getirmeye geldik buraya.” >>>Şerafettin KAZAK