Kardeşlik Köprüsü Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Uluslararası Hareketlilik Programı kapsamında hayata geçirilen “Zafer Şehrinden Zafer Adasına Kardeşlik Köprüsü” projesi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gençleri buluşturuyor. Proje, Afyonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde ve Şehit Ayhan Sarıçiçek Gençlik Merkezi tarafından yürütülüyor. Toplam 115 katılımcı, 13-17 Ekim 2025 tarihleri arasında kültürel ve manevi bağları güçlendirmek için bir araya geliyor.
Kültürel Etkileşim ve Ortak Değerler
Program, iki ülke gençleri arasında gönül bağı kurmayı ve kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor. Afyonkarahisar’dan 10 yönetici ve 51 genç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ise 4 yönetici ve 50 genç projede yer alıyor. “Kardeşlik Çiçekleri” temasıyla düzenlenen etkinlik, Kuzey Kıbrıs’ın Girne, Lefkoşa, Mağusa ve Karpaz bölgelerinde gerçekleştiriliyor. Gençler, tarihî ve kültürel mekân ziyaretleri, sanat atölyeleri, çevre bilinci çalışmaları, takım sporları ve kültür gecesi gibi etkinliklerle hem öğreniyor hem de eğleniyor.
Tarihî ve Manevi Deneyimler
Program kapsamında gençler, Bellapais Manastırı, Girne Kalesi, Boğaz Şehitliği, Barbarlık Müzesi ve Namık Kemal Zindanı gibi önemli tarihî alanları ziyaret ediyor. Bu ziyaretler, ortak geçmişe dair farkındalığı artırırken, manevi gelişim seminerleri gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Etkinlikler, iki ülke gençleri arasında dostluk ve dayanışma ruhunu pekiştiriyor.
Gelecek Köprüleri PaneliProgramın sonunda düzenlenecek “Gelecek Köprüleri” paneli, gençlerin iki ülke arasında kalıcı dostluklar kurmasını ve ortak projeler geliştirmesini hedefliyor. Panel, gençlerin fikir alışverişinde bulunabileceği ve geleceğe yönelik iş birliği fırsatlarını tartışabileceği bir platform sunuyor.
Haber: Mustafa Bayer