İSRAİL KABİNESİ TOPLANDI
İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının görüşüldüğü İsrail kabine toplantısı yapıldı. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümet, “Gazze’deki savaşı sona erdirme ve tüm İsrailli esirleri geri getirme anlaşmasını” onayladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner’in de katıldığı toplantıda 5 aşırı sağcı bakan anlaşmaya “hayır” oyu verdi. Aşırı sağcı bakanların “hayır” oyuna rağmen Hamas ile varılan Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ilk aşaması Güvenlik Kabinesi’nde kabul edildi.
OYLAMA YAPILDI
İsrail resmi yayın kurumu KAN’ın haberine göre, hükümetteki bakanların çoğunluğu anlaşmayı onaylarken, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich dahil 5 bakan karşı oy kullandı. Karşı oy kullanan tüm bakanların Ben-Gvir ve Smotrich’in liderliğindeki partilere mensup olduğu aktarıldı.
İSRAİL ORDUSUNUN KISMİ ÇEKİLMESİ BAŞLADI
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde işgal ettiği bazı bölgelerden kısmi olarak çekilmeye başladığı bildirildi. İsrail devlet televizyonu KAN’da yer alan haberlere göre, anlaşmanın kabul edilmesi sonrası İsrail askerleri Gazze’de işgal edilen bazı bölgelerden “ayarlanmış konuşlanma hatlarına” çekilmeye başladı. İsrail Ordu Radyosu ise anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından bazı tugayların Gazze’den çekildiğini yazdı.
Öte yandan bölgeden gelen görüntülerde, kısmi çekilmenin ardından Gazze sınırında yaşanan askeri hareketlilik dikkati çekiyor. İsrail ordusuna ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın Gazze’den ayrıldığı görülüyor.