Bu kapsamda Ekmek Unlu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi’nde 35.000 m²’lik alan tahsisi gerçekleştirildi. Yaklaşık 60 milyon dolar tutarındaki yatırım kapsamında kurulacak olan unlu mamuller ve türevleri üretim tesisi, aylık 40 milyon adet üretim kapasitesine sahip olacak.

Modern teknolojiyle donatılacak tesis, faaliyete geçtiğinde yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlayarak Emirdağ ekonomisine önemli bir ivme kazandıracak. Ekmek fabrikası olarak planlanan tesisin inşaat çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanması, fabrikanın ise yaz aylarında üretime geçmesi hedefleniyor.

Emirdağ’ın geleceği için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Biz bu şehri günü kurtaran değil, geleceği inşa eden bir anlayışla yönetiyoruz. İlçemize kazandırılan her yatırım; sadece bugünün değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın yarınlarına bırakılan kalıcı bir değerdir. Ne zorluklar ne de engellemeler bizi yolumuzdan alıkoyabilir. Emirdağ’ı üretimin, istihdamın ve güçlü yarınların merkezi haline getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
