Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 kuşaktır aynı lezzet

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 4 kuşaktır geleneksel yöntemlerle boza üretimi yapan aile her yıl olduğu gibi bu yıl da kazanlarını kaynatmaya başladı.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 4 kuşaktır geleneksel yöntemlerle boza üretimi yapan

Dedeleri Yugoslavya’dan Pazaryeri’ne göç eden Soydan ailesi, 1936 yılında 90 metrekarelik bir dükkanda başladıkları boza ve helva üretimini 89 yıldır sürdürüyor. Ailenin 4. kuşak temsilcisi Murat Soydan, bozanın doğal bir şifa kaynağı olduğunu belirterek, “Katkısız üretim yapıyoruz, geleneğimizi yaşatmak bizim için gurur” dedi. Pazaryeri’nde kış akşamlarının vazgeçilmezi olan boza, “Pazarcık Helvası” ve tarçınla birlikte hem yerli halkın hem ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

 

Verified by MonsterInsights