Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’e yoğun ilgi
Cumhuriyet’in 102’nci yılı dolayısıyla Anıtkabir, 29 Ekim sabahı saat 09.00 itibarıyla ziyarete açıldı. Gün boyunca vatandaşların yoğun ilgisini çeken Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı, akşam 22.00’ye kadar açık kaldı.
MSB ziyaretçi sayısını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın toplantısında 29 Ekim’de Anıtkabir’i ziyaret eden kişi sayısını duyurdu. Aktürk, “Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Anıtkabir’i 1 milyon 125 bin 311 vatandaşımız ziyaret etti” dedi.
“Cumhuriyetimizin kurucusunu minnetle anıyoruz”
Tuğamiral Aktürk, konuşmasında Cumhuriyet’in ilanının 102’nci yılı dolayısıyla duygusal mesajlar paylaştı. “Asil milletimizin, ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla verdiği destansı mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 102’nci yıl dönümünü kutluyoruz” diyen Aktürk, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere rahmet ve minnet dileklerini iletti.
Tüm yurtta coşku yaşandı
Milli Savunma Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yurt içi ve yurt dışında düzenlenen törenler, gösteri uçuşları, liman ziyaretleri ve bando konserleriyle kutladı. Aktürk, “Anıtkabir’i ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza ve yoğunluk nedeniyle gelemeyen halkımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
