Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pidenin bu kez elmalısını yaptılar

Trabzon’un yöresel pidesi, coğrafi işaretli Yomra elmasıyla buluştu. Pide ustası Abdulkadir Bektaş, elmayı pideye ekleyerek ortaya eşsiz bir lezzet çıkardıklarını belirtti ve yeni ürünü menülerine eklediklerini açıkladı.

Trabzon’un yöresel pidesi, coğrafi işaretli Yomra elmasıyla buluştu. Pide ustası

Trabzon pidesi, geleneksel tatlarını farklı içeriklerle buluşturmaya devam ediyor. Daha önce hamsi ve kuymak gibi yöresel lezzetleri pidelerle birleştiren pide ustası Abdulkadir Bektaş, şimdi de Yomra elmasını kullanarak dikkat çekici bir yenilik yaptı.

Sosyal Sorumluluk ve Yomra Elması

Bektaş, Yomra Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesine destek vererek yöresel bir değeri öne çıkardı. Yomra elması, komposto olarak müşterilere ikram edildi ve ardından pidelerde kullanılarak farklı bir tat deneyimi sunuldu.

Yeni Lezzet Menülere Ekleniyor

Bektaş, “Elmadan yapılan pideyi ilk kez biz yaptık ve ortaya gerçekten çok farklı, çok lezzetli bir ürün çıktı. Artık menümüze ekleyeceğiz ve müşterilerimize sunacağız” dedi.

Geleneksel Kültürü Yaşatmak Amaçlanıyor

Bektaş, çocukların fast food alışkanlıkları yerine yöresel tatları tanımalarını hedeflediklerini belirterek, pidede kuymak, hamsi ve elma gibi farklı içeriklerle kültürü yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Verified by MonsterInsights