Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mut Zeytinyağı ve Kırkağaç Kavunu AB’den tescil aldı: Afyon’un lezzetleri de Listede!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mut zeytinyağı ve Kırkağaç kavununun Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini duyurdu. Böylece Türkiye’nin AB tescilli ürün sayısı 38’e yükseldi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mut zeytinyağı ve

Bakan Kacır, “Bu başarı; üreticimizin emeği, toprağımızın kıymeti ve medeniyetimizin mirasıdır” diyerek, coğrafi işaretli ürünlerin küresel ölçekte markalaşmasının süreceğini vurguladı.

Tescil listesinde Afyonkarahisar da dikkat çekiyor. Afyon’un meşhur sucuğu ve pastırması, AB tescilli ürünler arasında yer alırken; bu gurur tablosuna Anadolu’nun pek çok lezzeti eşlik ediyor: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Edremit zeytinyağı, Ezine peyniri ve daha birçok ürün, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü Avrupa’ya taşıyor.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR, ANADOLU’NUN LEZZETLERİ ARASINDA BULUNAN MUT ZEYTİNYAĞI VE KIRKAĞAÇ KAVUNU’NUN AVRUPA BİRLİĞİ (AB) TARAFINDAN TESCİLLENDİĞİNİ DUYURDU. (İHA/ANKARA-İHA)
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mut zeytinyağı ve Kırkağaç kavununun Avrupa Birliği’nce (AB) tescillendiğini duyurdu.

Afyonkarahisar’ın damak çatlatan lezzetleriyle bu prestijli listede yer alması, hem yerel üreticiye katkı sağlıyor hem de kentin tanıtımına güç katıyor.

Verified by MonsterInsights