Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kayıt dışının önüne geçmek lazım”

İşverenlerin işyerlerinde özellikle göçmen, iş izni olmayan, ülkemize kaçak yollardan giren işçiler konusunda daha dikkatli olmalarının istendiğini belirten Afyon SGK Müdürü Süleyman Çelikbaş, kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi ve “Özellikle emekliler ve sosyal yardım alanların kayıt dışına kaydığını görüyoruz” dedi.

İşverenlerin işyerlerinde özellikle göçmen, iş izni olmayan, ülkemize kaçak yollardan

Afyon SGK Müdürü Süleyman Çelikbaş, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Oda toplantı Salonu’nda bilgilendirme yaptı. Toplantıya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Süleyman Çelikbaş, yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Melike Eroğlu ve Sosyal Güvenlik Denetmeni Resul Bozkaya’nın katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumunun Rehberlik ve Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında, işveren ve çalışanların sorumlulukları, iş güvenliği bilincinin kamuoyunda oluşturulması ve özellikle Kayıt Dışı İstihdam konuları ele alındı.

“YURDA KAÇAK GİREN YABANCI UYRUKLU İŞÇİLERE DİKKAT”

Kayıt dışı konusunda Mali Müşavirlerinde sorumlu olduğunun altını çizen SGK Müdürü Çelikbaş ‘İşverenlerimizin işyerlerinde özellikle göçmen, iş izni olmayan, ülkemize kaçak yollardan giren işçiler konusunda daha dikkatli olmaları istendi. Cezai müeyyidelerinin para ve hapis cezalarının çok yüksek olması malumunuzdur. Bu konuda bu zaman kadar verdiğiniz katkı ve desteğin artarak devam etmesini umuyorum. Öte yandan özellikle çalışan ücretliler konusunda reel de aldıkları maaş ile kuruma bildirilen ücret konusunda farklılar ilimizde oldukça yaygın. Çevre illere bakıldığında çalışanların genelde daha fazlaca asgari ücret üzerinden primler ödeniyor. Bunun da önüne geçilmesi gerekiyor. Özellikle emekliler ve sosyal yardım alanların kayıt dışına kaydığını görüyoruz. İşveren veya işçinin talebine bakılmadan Mali Müşavirler yasal çalışmayı yapması gerekiyor’ dedi.

ASMMO BAŞKANI SAYAR: VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

ASMMO Başkanı Erdal Sayar, verimli bir toplantı olduğunu belirterek ‘Zaten yıllardır SGK ile uyumlu olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu bilgilendirme toplantısında güncel konuları meslektaşlarımızdan gelen sorulara alınan cevaplar ile sıkıntılı olan konularda fikir alışverişinde bulunduk. Oda olarak konun uzmanları tarafından yapılan böylesi bilgilendirmelere de bundan sonra devam edeceğiz. Bilindiği gibi en fazla ve sıkça değişen mevzuata ayak uydurmak ve alanda çalışmayı kolaylaştırmak adına bu toplantılar önemli ve elzemdir. Katılan meslektaşlarımıza ve SGK müdürü başta olmak üzere uzman ekibe de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Verified by MonsterInsights