Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk 6 ayda, gayrimenkul satışı 1,4 milyonu aştı

Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı yılın ilk yarısında 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 15,6 artarak 1 milyon 414 bin 382’ye yükseldi.

Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı yılın ilk yarısında 2024'ün aynı

Derlenen bilgilere göre, yeni yıla hızlı başlayan konut, arsa, tarla, iş yeri ve ticari taşınmaz gibi tüm gayrimenkul satışları, yılın ilk yarısında da bu ivmeyi sürdürdü. İlk 6 ayda gayrimenkul satışları geçen yılın aynı dönemine göre Ocak, Şubat, Nisan, Mayıs ve Haziran’da artarken, sadece Mart’ta düşüş gösterdi. Mart’taki kısmi düşüş oranı yüzde 0,8 olarak gerçekleşti. Ülke genelinde satılan gayrimenkul sayısı Ocak’ta 238 bin 938, Şubat’ta 232 bin 756, Mart’ta 222 bin 934, Nisan’da 237 bin 829, Mayıs’ta 263 bin 643, Haziran’da 218 bin 282 oldu. Geçen ay satışı gerçekleştirilen gayrimenkul sayısının yıllık bazda yüzde 33 artması dikkati çekti. Ocak-Haziran döneminde gayrimenkul satışları yüzde 15,6 artarak 1 milyon 414 bin 382’ye yükseldi. Bu veri, tüm zamanların ikinci en yüksek ilk yarı verisi olarak kayıtlara geçti. En yüksek satış adedine 2022’de 1 milyon 523 bin 515 ile ulaşılmıştı.

TAPU HARÇ GELİRİNDE YÜZDE 78’LİK ARTIŞ

Söz konusu dönemde tapu dairelerinde toplam 9 milyon 70 bin işlem gerçekleştirildi. Bunun yaklaşık 1,4 milyonundan fazlasını satış, 661 binini ipotek, 212 binini intikal, 76 binini düzeltme, 31,1 binini kamulaştırma, 25,2 binini ayırma, 14,2 binini birleştirme, yaklaşık 14 binini bağış işlemleri oluşturdu. Diğer işlemler ise 6,6 milyona yaklaştı. Bu dönemde tapuda gerçekleştirilen işlemlerden elde edilen harç geliri, yüzde 78 artarak 62 milyar 373 milyon liraya ulaştı. >>>AA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights