Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef israfın yüzde 70 önlenmesi

Sıfır atık çalışmalarını desteklemek için 2019’dan itibaren 85 kriteri yerine getiren otellere verilmeye başlanan turuncu bayrakla, bazı turistik tesislerdeki israfı önleme oranı yüzde 40’lara ulaştı.

Sıfır atık çalışmalarını desteklemek için 2019'dan itibaren 85 kriteri yerine

 

 

Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı Direktörü ve Turuncu Bayrak Uygulaması Koordinatörü Ali Akgün, israfı önlemeyi ve sıfır atığı simgeleyen turuncu bayrağı dalgalandıran otellerde, gıda israfı önleme oranının yüzde 40’lara ulaştığını, hedeflerinin ise yüzde 70 olduğunu söyledi.Türkiye’de sıfır atık çalışmalarına destek amacıyla temelleri 2017’de atılan turuncu bayrak, 2019’dan itibaren Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Platformu tarafından 85 kriteri yerine getiren otellere veriliyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Turist Rehberleri Birliğinin de aralarında bulunduğu birçok kurum kuruluş tarafından desteklenen turuncu bayrak, 85 turistik tesiste uygulanıyor.Gıdanın üretiminden işlenmesine, depolanmasından satışına ve tüketimine kadar her türlü hizmeti içeren turuncu bayrak uygulamasıyla gıda israfının önlenmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

TURUNCU BAYRAKTA 2025 İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı Direktörü Akgün, AA muhabirine, geçen yılı güzel sonuçlarla kapattıklarını ve 2025 sezonu için yıl başından itibaren çalışmalara başladıklarını söyledi.Turuncu bayrağın dalgalandığı turistik tesislerdeki 2024 raporlarını irdelediklerini ve 2025 için hedefler belirlediklerini aktaran Akgün, şunları kaydetti:”Kriterleri uygulayan tesislerde yıllık ortalama yüzde 17 oranında israfı önlüyoruz. 2024’te yüzde 40’a yakın gıda israfı önleyen tesisimiz oldu. 2025’teki hedefimiz daha yüksek. Asıl hedefimiz yüzde 70 oranını yakalayabilmek, bunun için süreye ihtiyaç var. Yüzde 40 da gerçekten iyi bir rakam. İşletmeler adapte olduğu zaman güzel sonuçlar alıyoruz. Hem işletmenin ekonomisi hem de milli kaynakların korunması için güzel bir uygulama.”>>>AA

Verified by MonsterInsights