Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emeklilere Temmuz müjdesi geldi!

Emeklilere Temmuz müjdesi geldi!
Hükümet emekliler için kollarını sıvadı. SSK ve Bağ-kur emeklileri Temmuz ayı için maaş zammı beklerken, emekliler için yürütülen sosyal refah desteği çalışmaları gün yüzüne çıktı. Emeklilere temmuz ayında maaş zammına ek olarak sosyal refah desteği de sağlanacağı belirtildi. Yaklaşık 16 milyon emeklinin merakla beklediği maaş zammı müjdesi, emeklilere sağlanacak yeni destek paketinin gölgesinde kaldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katkılarıyla emekliler 2024 yılında artık rahat bir nefes alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 yılının emekli yılı ilan etmesinin ardından, TBMM’de emekliler için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM GELİR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde emeklileri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulunmuştu. Yılmaz, ”Temmuz ayında memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır.” ifadelerini kullanarak emeklilere gelecek Temmuz maaş zammına ilişkin ipuçlarını duyurmuştu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisine göre, Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde kaç zam geleceği, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı gibi konularda netlik kazanmaya başladı.

EN DÜŞÜK 12 BİN TL OLABİLİR…

6 aylık enflasyon farkıyla belirlenen emekli maaşlarına, TCMB’nin enflasyon beklentisine göre yüzde 15 ila yüzde 20 arasında zam gelmesi gündemdeki yerini koruyor. TCMB’nin enflasyon beklentilerinden yola çıkarak ufak bir hesaplama ile emeklilere Temmuz ayında yaklaşık olarak ne kadar zam uygulanacağı belirlenebiliyor. TCMB beklentisine göre, mayıs ayında enflasyonun pik yapması, daha sonrasında ise enflasyonda düşüş bekleniyor. Mayıs ayında yüzde 73 enflasyon beklentisi oluşurken, 6 aylık toplam enflasyon oranı göz alındığında, emekli maaşlarının en düşük 12 bin lira olacağı tahmin edilmekte. Ekonomistlerin yorumuna göre ise emekli maaşları 13 bin lira, 14 bin lira arasında olacak.  
SOSYAL REFAH DESTEĞİNİN DETAYLARI…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile emeklilerin yüzünü güldürmeyi başardı. Bakan Işıkhan, emeklilere özel olarak sosyal refah imkanı içeren yeni destek paketi için çalışmaların hızlandığını duyurdu. TBMM’nin gündeminde yoğun olarak rol sahibi olan emekliler için çalışmalar sona yaklaşmış durumda. Aile Bakanlığı’nın katkılarıyla emeklilerin hayat kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların ipuçları vatandaşlar ile paylaşıldı. Bu ipuçlarına göre emeklilere; Tarım Kredi Kooperatif marketleri başta olmak üzere, gıda konusunda emeklilere ayrıcalık, Giyim mağazalarında sıra beklemeden alışveriş, emeklilere özel indirim kartı, Türk Hava Yolları uçakları ile indirimli uçuş imkanı, emeklilere ayrıcalıklı bilet satışı, Yüksek Hızlı Tren biletlerinde gerekli şartları sağlayan emeklilere ucuz bilet imkanı, Kamuya ait restoran ve kafelerde, indirimli menü avantajı, Gibi sosyal refahları yükseltilecek çalışmaların olduğu bilinmekte. Bu ek ve özel ayrıcalıkların içinde bulunduğu ‘Destek Paketi’nin Mayıs ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.   Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere verilen sosyal yardımlara Temmuz ayında tekrardan zam yapmaya hazırlanıyor. Birçok sosyal yardım ödemelerine zam gelirken, 65 yaş aylığına gelecek olan zam miktarı ise dikkat çekti. 65 Yaş aylığı, 6 aylık enflasyon artışı baz alınarak, tekrardan güncellenecek. güncel olarak 4 bin 747 lira 80 kuruş olan 65 yaş aylığının, 5 bin 200 lira seviyelerine çıkacağı iddia ediliyor.
Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul