Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizmci öğrenciler, füzyon mutfağında

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Füzyon Mutfak” temalı seminer ve “Workshop” etkinliği düzenlendi. Şef Serkan Erkılıç’ın konuk olduğu etkinliğe, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Füzyon Mutfak” temalı

Etkinlik, Reha Kora Konferans Salonunda Şef Serkan Erkılıç’ın verdiği seminer ile başladı. Erkılıç, meslek hayatına 1997 yılında bir Çin lokantasında başladığını belirterek “Meslek hayatına bulaşıkçı olarak başladım. Alaylıyım. Bu tarz üniversitelerin açılması gastronomi anlamında insanların yeni ufuklara yelken açmasını sağlıyor. Ucu bucağı olmayan bir sektörde çalışıyoruz. Sizler de eminim çok başarılı şefler olacaksınız” dedi. Erkılıç Füzyon Mutfağı hakkında bilgi vererek devam ettiği konuşmasında “Füzyon Mutfak, Doğu ile Batı’nın sentezlendiği bir yemektir. Biz burada Füzyon Mutfağı olarak yemeklerin içerisine, Anadolu Buğdayı kullanacağız. Asya mutfağı ile Avrupa mutfağını birlikte uyguladığınızda bu zaten bir füzyon çeşidine girmiş olacaktır” diye konuştu. Seminerin ardından Turizm Fakültesi Uygulamalı Mutfağına geçen öğrenciler; Serkan Erkılıç’ın şefliğinde, Surf in Venedik ve havuç püresi eşliğinde akışkan top taneleri pişirmeyi deneyimledi. >>>Şahan KARTAL 

Verified by MonsterInsights