Okullar açıldı, kantinlerde sağlıklı koşulların sağlanması için ilgili kurumlar harekete geçti. Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde okul kantinlerinde çalışanlara hijyen eğitimi verildi.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime 152 kantin personeli katıldı. Eğitimde katılımcılara gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyulmasının öğrencilerin sağlıklı beslenmesi açısından büyük önem taşıdığı önemle vurgulandı. Uzmanlar tarafından, gıda hijyeni, çapraz bulaşma riskleri, temizlik ve sanitasyon uygulamaları, sağlıklı saklama koşulları gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.
“GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN STANDARTLARININ EN ÜST DÜZEYDE TUTULMASINI HEDEFLİYORUZ”
Verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, okul kantinlerinde çalışanların hijyen eğitimi ve hijyen belgesi almalarının yasal bir gereklilik olduğunu söyledi. Parlak, zorunluluk olduğu kadar aynı zamanda öğrenci sağlığını koruma açısından da kritik bir adım olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde beslenmesini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gıda güvenliği ve hijyen standartlarının en üst düzeyde tutulmasını hedefliyoruz. Hijyen eğitimi bu standartları sağlamak için atılması gereken ilk adımlardan biriydi. Bizler de ilk adımı attık ve bu kapsamda ilimiz genelinde 152 kişiye hijyen eğitimi verildi. Eğitim ve denetim çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” >>>Ahmet Çetinkaya