Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emzirme Haftası için sahaya çıktılar

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Bebek Dostu Hastane Komitesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütü ve emzirmenin önemine dikkat çekmek amacıyla kent genelinde farkındalık eğitimleri düzenledi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Bebek Dostu Hastane Komitesi, 1-7

Toplumun farklı kesimlerine ulaşmak hedefiyle Salar, Sülümenli ve Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evleri ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen eğitimlerde, anne sütünün bebek sağlığı açısından vazgeçilmez olduğu vurgulandı.

Programda AFSÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ayşe Tolunay Oflu, “Anne sütü ve emzirmenin önemi”; Dr. Öğr. Üyesi Hilal Koyuncu, “Bebek dostu 10 öneri”; Uzm. Hemşire Nazmi Kanad, “Emzirmenin korunması: Bebek formüllerinin pazarlanmasına dair uluslararası yasa” ve Hemşire Emine Kılıçaslan ise “Emzirmeyi destekleyen uygulamalar” başlıklı sunumlar yaptı.

Eğitimlerin ardından Bebek Dostu Hastane Komitesi üyeleri, desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Görüşmede, gelecek dönem planlanan ortak projeler de ele alındı. AFSÜ Bebek Dostu Hastane Komitesi üyeleri, yürüttükleri çalışmalarla annelerin doğru bilgiye ulaşmasını ve emzirme bilincinin toplum genelinde yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirtti. Gerçekleştirilen saha eğitimlerinin, Afyonkarahisar’da anne ve bebek sağlığının korunmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

 

Verified by MonsterInsights