Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dijital muhasebe ile geleceğin finans uzmanları yetişiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu, dijital dönüşümün hızla etkilediği iş dünyasında muhasebe ve vergi alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefiyle dikkat çekiyor. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, öğrencilere teorik bilginin yanı sıra dijital muhasebe uygulamalarında güçlü bir pratik kazandırıyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu, dijital dönüşümün hızla etkilediği

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu, dijital dönüşümün hızla etkilediği iş dünyasında muhasebe ve vergi alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefiyle dikkat çekiyor. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, öğrencilere teorik bilginin yanı sıra dijital muhasebe uygulamalarında güçlü bir pratik kazandırıyor.

Programın akademik kadrosu, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Banu Demirhan ve öğretim görevlileri Zehra Soytekin ile Emine Arslan önderliğinde; öğrencilere e-fatura, e-defter, beyanname düzenleme gibi dijital sistemlerin uygulamalı eğitimini sunuyor. Bu sayede öğrenciler, bilgisayar destekli muhasebe programlarıyla erken dönemde tanışarak mezuniyet öncesinde sektörel deneyim elde ediyor.

DENEYİMLİ MALİ MÜŞAVİRLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Programın en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan “Dijitalleşen Dünyada Mali Müşavirlik Mesleğinin Geleceği, Dönüşüm, Fırsatlar ve Zorluklar” başlıklı seminerde, sektörden deneyimli mali müşavirler öğrencilerle buluştu. Seminere konuşmacı olarak katılan Mali Müşavir Betül İpek, Burcu Yılmaz Altun ve Rasime Fedakar; mesleğin dijitalleşme sürecini ve gelecekte mali müşavirleri bekleyen yeni sorumlulukları paylaştılar. Seminerde konuşan Betül İpek, muhasebe süreçlerinin artık yapay zeka destekli sistemlerle saniyeler içinde gerçekleştirilebildiğini belirterek, “Yapay zeka rutin işleri üstlenirken, biz uzmanlara daha stratejik roller düşüyor” dedi. Burcu Yılmaz Altun ise yeni nesil mali müşavirlerin artık yalnızca Excel değil, bulut tabanlı yazılımlar ve e-dönüşüm araçlarında da yetkin olması gerektiğini vurguladı.

AFYON MYO, ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİN İHTİYAÇLARINA HAZIRLIYOR

Afyon MYO mezunu olan Mali Müşavir Rasime Fedakar ise öğrencilere ilham vererek, “Bu sıralardan lisans eğitimine ve profesyonel kariyerime uzanan bir yolculuğa çıktım. Bugün geldiğimiz noktada mali müşavirler, hem mükelleflerin hem de devletin çözüm ortağı konumunda” ifadelerini kullandı. Fedakar, dijitalleşmenin mesleki yükü azaltırken sorumlulukları yeniden tanımladığına dikkat çekti. Afyon MYO, sunduğu dijital muhasebe eğitimiyle öğrencilerini sadece bugüne değil, aynı zamanda geleceğin ihtiyaçlarına da hazırlamaya devam ediyor. Program, katılımcılara takdim edilen sertifika töreni ile sona erdi. >>>Haber Merkezi

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights