Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da Türk Mutfağı Haftası Coşkusu: Yöresel Lezzetler Gastronomi Konağında Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Afyonkarahisar’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Afyonkarahisar Gastronomi Konağı’nda gerçekleştirilen özel program, yöresel tatların ve gastronomi kültürünün tanıtımına sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 21-27 Mayıs

Türk Mutfağı Haftası’nda Afyon lezzetleri yenir

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde “Türk Mutfağı Haftası”, birbirinden özel etkinliklerle kutlanıyor. Afyonkarahisar Gastronomi Konağı’nda yapılan etkinlikte Afyonkarahisar mutfağının eşsiz lezzetleri katılımcılara ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Afyonkarahisar Gastronomi Konağı’nda özel bir program düzenlendi. Programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“AFYONKARAHİSAR, KÜLTÜREL DERİNLİĞİ İLE ÖNE ÇIKAN BİR ŞEHİR”

Program kapsamında ilk konuşmayı gerçekleştiren Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, “Afyonkarahisar Frig’den Selçuklu’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel derinliği ile öne çıkan bir şehirdir. Bu tarihi miras yansımış, şehrimiz zamanla Anadolu’nun en özgün ve en köklü gastronomi merkezlerinden biri haline gelmiştir. Afyonkarahisar sadece şifalı termal kaynakları ile değil, keşkeğinden haşhaşlı çöreğine, sucuğundan kaymağına kadar uzanan zengin repertuarı ile tanınmakta ve ön plana çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

SAKALA ÇARPAN, DANA TANDIR VE TANDIR ÇORBASI TESCİLLENDİ

Hemen arkasından kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştiren Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız ise “Afyonkarahisar Türkiye’deki tescili 3 gastronomi şehrinden birisi olması özelliğini kadim kültürlerden gelen gıdalarımız, yemeklerimiz vasıtasıyla almış bir şehirdir. Sizlere bugün bir müjde vermek isterim. Sakala çarpan, dana tandır, tandır çorbasının tescilini de almış bulunmaktayız. Afyonkarahisar gibi gastronomi şehrinde adına yakışır şekilde bu etkinlik kutlandığı için başta Valiliğimiz ile Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz olmak üzere bütün bileşenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’I TANIDIKÇA ŞAHSEN BÜYÜLENDİM”

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal ise “Gerçekten Afyonkarahisar’da olmaktan çok mutluyum. Afyonkarahisar’ı tanıdıkça şahsen büyülendiğimi ifade etmek istiyorum. Afyonkarahisar sıradan bir vilayet değil. Sadece yolların kesişmesi değil kuzeyden gelen, güneyden gelen iklimlerin kesişmesi değil aynı zamanda kültürlerin kesiştiği bir yer burası. Bu etkinlikteki amaç her vilayetin kendi yöresel ürünlerini öne çıkarmak ve geleceğe aktarmaktır. Çünkü mutfağını kaybeden geleceğini kaybeder” şeklinde konuştu.

“AFYONKARAHİSAR MUTFAĞI, KENDİNE ÖZGÜ BİR MUTFAKTIR”

Son olarak söz alan AKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mustafa Sandıkçı da Afyonkarahisar mutfağının öneminin altını çizdi: “Afyonkarahisar olarak biz de bu büyük kültürün güçlü bir parçasıyız. Afyonkarahisar mutfağı, mutfak mimarisi araç gereçleri yemek çeşitleri, pişirme yöntemleri, sofra düzenleri, ziyafet sofraları ve sıra yemekleriyle kendine özgü bir mutfaktır. Yüzlerce yıllık geçmişiyle yoğrulmuş her lokmasında emek, sabır, sevgi taşıyan bazı yöresel yemeklerimiz de bugün sizlerle birlikteyiz. Bugün mutfağımızın bereketli temsilcilerinden biri olan ve sunumunu gerçekleştireceğimiz sakala çarpan çorbası lezzetlerden birisi olacak.” Konuşmaların ardından katılımcılara göçe köftesi, mercimekli bükme, sakala çarpan çorbası, ilibada dolması, etli ekmek gibi Afyonkarahisar’a özgü lezzetler ikram edildi. >>>Haber MERKEZİ 

Verified by MonsterInsights