Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal medya yasaklarının acı faturası: Bir karar ülkeyi nasıl kaosa sürükledi?

Nepal’in başkenti Katmandu’da, hükümetin sosyal medya platformlarına getirdiği erişim kısıtlamalarını protesto eden göstericilere polisin müdahalesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti. Çıkan olaylarda 70’in üzerinde kişi yaralanırken, şehirde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Nepal'in başkenti Katmandu'da, hükümetin sosyal medya platformlarına getirdiği erişim kısıtlamalarını

Nepal’de, hükümetin politikalarını ve sosyal medyaya yönelik getirdiği erişim engellerini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriler, güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle trajik bir şekilde sonuçlandı. Başkentteki olaylarda çok sayıda can kaybı ve yaralanma yaşandı.

Polis Müdahalesi Bilançoyu Ağırlaştırdı

Yerel basın kaynaklarından edinilen bilgilere göre, başkent Katmandu’da toplanan ve parlamento binasına yürümek isteyen protestoculara polis tarafından müdahale edildi. Güvenlik güçlerinin tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve son olarak gerçek mühimmat kullandığı belirtilen müdahale esnasında 14 sivilin yaşamını yitirdiği teyit edildi. Olaylar sırasında yaralanan 70’ten fazla kişinin çevre hastanelere sevk edildiği ve bu kişilerden 14’ünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Protestoların Fitilini Sosyal Medya Yasağı Ateşledi

Gösterilerin, Nepal İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının ülke genelinde yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarına yönelik aldığı kararın ardından başladığı bildirildi. Bakanlığın, belirlenen yasal süre içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamadıkları gerekçesiyle aralarında Facebook, Instagram, X ve YouTube gibi platformların da bulunduğu mecralara erişim engeli getirmesi, kamuoyunda tepkilere neden oldu. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu eylemciler, bu kararı ve mevcut hükümete yönelik yolsuzluk iddialarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

Başkentte Olağanüstü Güvenlik Önlemleri

Olayların kontrol altına alınamaması ve şiddetin tırmanması üzerine yetkililer tarafından başkentte olağanüstü hal önlemleri devreye sokuldu. Parlamento ve çevresindeki kritik bölgelerde yerel saatle 22.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ihlal edilmesinin ardından şehirdeki stratejik noktalara ordu birliklerinin konuşlandırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights