Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İtalya’yı kana bulayacaklardı: Korkunç planın altından Türk vatandaşları çıktı

İtalya’nın Viterbo kentinde düzenlenmesi planlanan Macchina di Santa Rosa festivali öncesinde, saldırı hazırlığında oldukları şüphesiyle iki Türk vatandaşı tutuklandı. Gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, olay İtalyan hükümetinin de gündemine oturdu.

İtalya'nın Viterbo kentinde düzenlenmesi planlanan Macchina di Santa Rosa festivali

İtalya’nın Viterbo kentinde, dünyaca ünlü Macchina di Santa Rosa festivali öncesinde olası bir saldırı, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonuyla engellendi. Gerçekleştirilen baskında, festivali hedef almayı planladıkları iddia edilen iki Türk vatandaşı ağır silahlarla birlikte yakalandı.

Pansiyon Sahibinin Dikkati Olası Bir Felaketi Önledi

Başkent Roma’ya yaklaşık 70 kilometre mesafede bulunan Viterbo’da yaşanan olay, festivalin yapılacağı güzergah üzerindeki bir konaklama tesisinin sahibinin, Türk müşterilerinden şüphelenerek durumu polise bildirmesiyle başladı. Alınan ihbarı değerlendiren İtalyan güvenlik birimleri, festival başlamadan kısa bir süre önce belirtilen adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda, tesiste konaklayan üç şüpheliden ikisi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 1 adet makineli tüfek, 2 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Firari olan üçüncü şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Soruşturma Derinleştiriliyor, Türk Yetkililerle Temas Kuruldu

Yetkililer, gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere savcılığa sevk edildiğini ancak zanlıların ifade vermeyerek sessiz kalma haklarını kullandıklarını belirtti. Olaya ilişkin çok yönlü soruşturmanın sürdüğü ve konunun aydınlatılması amacıyla Türk yetkililerle de temasa geçilerek bilgi alışverişinde bulunulduğu açıklandı.

Festival Yüksek Güvenlik Önlemleri Altında Gerçekleştirildi

Meydana gelen bu olayın ardından festival alanında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken, bomba imha uzmanları ve özel eğitimli köpekler de etkinlik boyunca devriye gezdi. İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani ve Kültür Bakanı Alessandro Giuli gibi üst düzey isimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla festival sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Ancak, normalde karanlıkta gerçekleştirilen etkinliğin güvenlik gerekçesiyle ışıklar açıkken yapılması, bazı katılımcıların tepkisine neden oldu.

Başbakan Meloni’den Güvenlik Güçlerine Teşekkür

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, operasyonun ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı. İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ve operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik eden Başbakan Meloni, “Bu kararlı müdahale, UNESCO tarafından ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası’ olarak kabul edilen ve yüzlerce yıllık bir geleneğe sahip olan bu önemli festivalin güven içinde kutlanmasını sağlamıştır,” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights