Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremde ölü sayısı artıyor

Afganistan’ın doğusundaki Kunar vilayetinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 1.411’e ulaştı. Depremde 3 bin 124 kişi yaralanırken, binlerce ev de yıkıldı.

Afganistan’ın doğusundaki Kunar vilayetinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde ölü

Kunar’da Şiddetli Deprem
Afganistan’ın doğusunda bulunan Kunar vilayetinde dün meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem ağır kayıplara yol açtı.

Can Kaybı 1.411’e Ulaştı
Taliban yönetiminin sözcüsü Zabihullah Mücahit, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 1.411’e yükseldiğini bildirdi. Ayrıca 3 bin 124 kişinin yaralandığı ve çok sayıda kişinin tedavi altına alındığı aktarıldı.

Binlerce Ev Yıkıldı
Depremin özellikle Kunar’ın Nurgal, Chawkay, Chapa Dara, Pech Dara, Watapur ve Asadabad ilçelerinde büyük hasara yol açtığı belirtildi. Bölgede toplam 5 bin 412 evin yıkıldığı ifade edildi.

Bölgedeki Durum Ciddi
Yetkililer, can kayıplarının artabileceğine dikkat çekerken, arama kurtarma ve yardım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Deprem sonrası bölgede insani ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights