Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilgisayar klavye takımımız yine Dünya Şampiyonu

Bilgisayar klavye takımımız yine Dünya Şampiyonu
19 ülkenin katıldığı yarışmalarda takımımız, 24 madalyanın 14’ünü kazanarak büyük bir başarı elde etti. Milli takımımız bu derece ile dünyanın en başarılı takımı olma özelliğini sürdürdü. Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafındandüzenlenen ve dünya genelinde katılan binlerce yarışçı elemeleri sonucunda bu yıl 22.’si yapılan Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Yarışması Finalleri 1174 yarışçının katılımıyla 18 Mart 2024 – 26 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yarışmalara Türkiye, Belçika, Almanya, Slovak Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çekya Cumhuriyeti, İtalya, Arjantin, Macaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Polonya, Hollanda, Rusya Federasyonu, Fransa, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, İspanya ve Avusturya olmak üzere 19 ülke katıldı.  

24 MADALYANIN 14’Ü BİZİM

Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verildi. Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımımız, 1’i dünya rekoru 5 birincilik, 5 ikincilik, 4 üçüncülük olmak üzere toplam 14 madalya kazandı. Milli Takımımız, takım halinde de Dünya Şampiyonu oldu. Diğer 10 madalyanın 3’ünü Rus, 5’ini İtalyan, 2’sini Çek, 1’ini Slovak ve 1’ini de Japon yarışçılar kazandı. Gençlerimiz bu dereceleri ile dünyanın en başarılı takımı oldu.  

İŞTE ŞAMPİYON YARIŞMACILAR

0-12 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Merve Mutlu, Anadil yarışında dakikada net 103 sözcük,13-16 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Fen Lisesi öğrencisi Nisan Maya Tunçoğlu Anadil yarışında dakikada net 132 sözcük,21 Yaş Üzeri Kategorisinde Danıştay Başkanlığında Uzman Erdi Çiller Anadil yarışında dakikada net 160 sözcük,0-12 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Kocatepe İlkokulu öğrencisi Şevval Erva Başoğlu Çokdilli yarışında 17 dilde 38322 vuruş,13-16 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Fen Lisesi öğrencisi Nisan Maya TunçoğluÇokdilli yarışında (rekor egale ederek) 17 dilde 73230 vuruşyazarak kategorilerinin  Dünya Şampiyonu oldu.  

DÜNYA İKİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK DERECELERİ

0-12 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Berra Yılmaz Anadil yarışında dünya ikincisi, 13-16 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Osman Atilla Ortaokulu öğrencisi Şerife Nisa Erdin Anadil yarışında dünya ikincisi, 17-20 Yaş Kategorisinde Aydın Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Bağdagül Özkan Anadil yarışında dünya ikincisi,0-12 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Berra Yılmaz Çokdilli yarışında dünya ikincisi, 13-16 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Hasan Enes Özkan Çokdilli yarışında dünya ikincisi, 0-12 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Kocatepe İlkokulu öğrencisi Şevval Erva Başoğlu Anadil yarışında dünya üçüncüsü, 13-16 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Hasan Enes Özkan Anadil yarışında dünya üçüncüsü, 0-12 Yaş Kategorisinde Afyonkarahisar Kocatepe İlkokulu öğrencisi Hasan Eymen Başoğlu Çokdilli yarışında dünya üçüncüsü, 17-20 Yaş Kategorisinde Aydın Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Bağdagül ÖzkanÇokdilli yarışında dünya üçüncüsüoldu.  

KÖSE: REKOR KIRIYORUZ

Yönetim kurulu adına bir açıklama yapan İntersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Ulusal Grubu Başkanı ve Temsilcisi Seçkin Köse, “2016yılında vefat eden F klavye mucidi Dr. İhsan Sıtkı Yener’in en bilimsel yöntemleriyle (10 Parmakla + Bakmadan) yazan üstün yetenekli ve çalışkan gençlerimizin tarih boyunca F klavye kullanarak kazandığı dünya şampiyonluğu sayısı 45’i dünya rekoru olmak üzere 127 olmuştur.Dünya İnternet Yarışlarında madalya kazanan ve derece alanlar, Polonya’nın Katowice şehrinde 13-18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’na ülkemizi temsilen katılacaklardır” dedi.>>>Gazete3  
Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul