Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Medyada Yaygın Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat!

Bursa’da yaşlı bir vatandaş, sosyal medyada karşılaştığı yapay zekâ destekli sahte yatırım hesabına kanarak 10 bin 200 lirasını dolandırıcılara kaptırdı. Olay sonrası polis harekete geçti.

Bursa’da yaşlı bir vatandaş, sosyal medyada karşılaştığı yapay zekâ destekli

Bursa’da 73 yaşındaki Ersin Aşka, sosyal medyada karşısına çıkan yapay zekâ teknolojisiyle ünlülerin konuşturulduğu sahte yatırım videolarına inanarak tüm birikimi olan 10 bin 200 lirayı sözde yatırım hesabına yatırdı. Kısa sürede kar beklentisiyle hareket eden Aşka, dolandırıcıların e-Devlet şifresini istemesi üzerine durumu fark etti.

Dolandırıldığını anlayan vatandaş hemen karakola giderek şikâyette bulundu. Mağdur, “Yapay zekâyla yapılanları hiç anlamadım. E-Devlet şifrem istendiğinde dolandırıldığımı anladım. Polis ekipleri ilgilendi, başkaları da bu tuzağa düşmesin” dedi.

Polis ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights