Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Dakika! 4 İBB personeli gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu’nun kurduğu iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden 4,7 milyon kullanıcının kişisel verilerinin sızdırılması ve satılması iddialarıyla ilgili 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Şüpheliler, İBB Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı ve İletişim Koordinasyon Merkezi’nde görevli personel.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu'nun kurduğu iddia edilen çıkar amaçlı

Soruşturma, İBB’ye bağlı dijital altyapıdaki veri ihlallerini mercek altına alıyor. Başsavcılık açıklamasına göre, “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden 4,7 milyon kullanıcının kişisel verileri ile konum bilgileri iki farklı yabancı ülkeye sızdırıldı. Ayrıca 3,7 milyon kullanıcının verileri “darkweb” ortamında satışa çıkarıldı. Uygulamanın alt modülü “İBB Hanem” üzerinden ise 11 milyon vatandaşın sandık verileri program dışına aktarıldı. Bu sızıntılar, örgüt yöneticileriyle bağlantılı olarak tespit edildi.

Gözaltına Alınan Şüpheliler

Gözaltı kararları, veri sızıntısında rol aldığı iddia edilen 4 İBB personeline yönelik. İki şüpheli Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı’nda, diğer ikisi İletişim Koordinasyon Merkezi’nde çalışıyor. Şüpheliler hakkında “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” ve “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma” suçlarından işlem başlatıldı. Operasyon, önceki haftalarda yakalanan 15 şüphelinin uzantısı niteliğinde.

Ekrem İmamoğlu ve Örgüt İddiaları

Soruşturma, İmamoğlu’nun elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütünün faaliyetlerini kapsıyor. Örgüt yöneticisi Murat Ongun’a ait ses kaydında, İstanbul ve Türkiye genelindeki verilerin ele geçirilme niyetine dair ifadeler yer aldığı öne sürülüyor. Firari şüpheli Murat Gülibrahimoğlu’nun şirketlerine naylon fatura kesme eylemleri de bağlantılı. İmamoğlu’nun başkanlık görevinden uzaklaştırılmasıyla başlayan süreç, casusluk ve yolsuzluk iddialarını içeriyor.

 

Verified by MonsterInsights