Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Skandal Görüntü! Okul Müdürü Otizmli Öğrenciyi Merdivenden Düşürdü

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir ortaokulda yaşanan skandal olayda, okul müdürü B.G.’nin otizmli öğrenci B.U.U.’ya müdahalesi sonucu öğrenci merdivenden düştü. Güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından jandarma ve Turgutlu Kaymakamlığı soruşturma başlattı. Müdür, ön idari tedbir kapsamında görevinden alındı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir ortaokulda yaşanan skandal olayda, okul müdürü

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Refik Pınar Ortaokulu’nda 5 Kasım günü yaşanan olay, hem eğitim camiasında hem de sosyal medyada büyük tepki topladı.
8’inci sınıfta okuyan otizmli kaynaştırma öğrencisi B.U.U. (13), okul müdürü B.G.’nin müdahalesi sonucu merdivenden düştü.

Olay anı okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde müdürün öğrenciyi ittiği ve çocuğun merdivenlerden düştüğü açıkça görülüyor.

Aile Şikayetçi Oldu

Yaralanan öğrenci eve gidip durumu ailesine anlattı. Annesi Derya Yavuz, oğlunu hemen hastaneye götürdü. Tedavisinin ardından güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte jandarmaya giderek okul müdüründen şikayetçi oldular.
Jandarma, olayla ilgili adli soruşturma başlattı.

Kaymakamlıktan Açıklama: Müdür Görevden Alındı

Turgutlu Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Turgutlu ilçemizde bulunan bir okulumuzda okul müdürünün öğrenciye yapmış olduğu fiili müdahaleye ilişkin aynı gün soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ön idari tedbir olarak okul müdürünün görevinden ayrılması sağlanmıştır.”

Kaymakamlık, sürecin hem idari hem adli yönden takip edildiğini belirtti.

Anne: “Oğlumu Tutup Aşağı Fırlatmış”

Olay günü yaşananları anlatan anne Derya Yavuz, oğlunun öğretmeninin isteğiyle alt kattaki arkadaşlarını çağırmaya indiğini ve o sırada okul müdürüyle karşılaştığını belirtti.
Yavuz, yaşananları şöyle aktardı:

“Aralarında hiçbir konuşma olmadan okul müdürü oğlumu tuttuğu gibi merdivenlerden aşağıya fırlatmış. Daha sonra hiçbir yardımda bulunmamış. Çocuğumun kafası demirlere sıkışmış, her yeri morarmış. Üstü başı toz içindeydi. Olayı anlatınca müdürü aradım, açmadı. Müdür yardımcısını aradım, o da haberi olmadığını söyledi.”

Yavuz, yaşanan olay sonrası çocuğunun psikolojik olarak çok etkilendiğini belirterek, “Oğlum artık okula gitmek istemiyor. Şikayetçiyim.” dedi.

Soruşturma Sürüyor

Olayın güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, müdür B.G. hakkında adli ve idari soruşturmayı sürdürüyor.

 

Verified by MonsterInsights