Bursa Emniyeti’nden ‘Tırnakçılık’ Şebekesine Operasyon
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, esnafı hedef alarak “tırnakçılık” olarak bilinen el çabukluğu yöntemiyle hırsızlık girişiminde bulunan üç kadın şüpheli, emniyet güçlerinin titiz çalışması sonucu yakalandı. Şüphelilerden birinin, çok sayıda suçtan arandığı ve hakkında 40 yılı aşkın kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde esnafı dolaşarak “tırnakçılık” yöntemiyle hırsızlık yapmaya çalışan peçeli 3 kadın, polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerden birinin 12 ayrı suçtan arandığı ve toplam 40 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.
Kasiyerin Dikkati ve Sosyal Medya Paylaşımı Harekete Geçirdi
Olaylar zinciri, 5 Eylül 2025 tarihinde saat 10.30 sularında Yıldırım’daki bir iş yerinde başladı. Peçeli bir kadının kasada “tırnakçılık” yöntemiyle dolandırıcılık yapmaya çalıştığı anlar, başka bir kasiyerin dikkati sayesinde fark edildi. Güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından kamuoyunda oluşan tepki üzerine Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri derhal soruşturma başlattı.
Polisten Hızlı Operasyon: 40 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şüpheli Yakalandı
Görüntüler üzerinden kimlik tespiti çalışmalarını yürüten polis ekipleri, şüphelilerin S.P., B.P. ve D.D. olduğunu kısa sürede belirledi. Tespitin yapıldığı gün içerisinde düzenlenen operasyonla üç kadın şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon esnasında polisleri fark ederek kaçmaya çalışan S.P., yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından etkisiz hale getirildi.
Yapılan detaylı kimlik sorgulamasında, şüpheli S.P.’nin 12 ayrı suçtan arandığı ve hakkında toplamda 40 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu gibi şok edici bir bilgiye ulaşıldı.
Emniyetteki ifade ve sorgu işlemleri tamamlanan üç şüpheli, mevcut delillerle birlikte adli makamlara sevk edildi.