İzmir Bayraklı’da Gergin Anlar Polis Müdahalesiyle Sona Erdi
İzmir’in Bayraklı ilçesinde 15 Eylül 2025 tarihinde akşam saatlerinde yaşanan rehine krizi, polis ekiplerinin titiz ve uzun soluklu çalışmasıyla başarıyla sonlandırıldı. Eşini silahla yaralayıp rehin alan şüpheli C.U. (40), polisin ikna çabaları sonucunda teslim oldu. Olayda hem şüpheli hem de eşi Ç.U. (31) yaralanarak hastaneye sevk edildi.
Olayın Detayları
Olay, 15 Eylül 2025 tarihinde saat 19.00 sularında Dr. Ekrem Akurgal Parkı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, C.U. ile eşi Ç.U., seyir halindeki bir araçta tartışmaya başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine şüpheli C.U., yanında bulunan tabancayla eşi Ç.U.’nun bacağına ateş etti. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda emniyet ekibi yönlendirildi.
Polis Ekiplerinin Zorlu Mücadelesi
Olay yerine ulaşan polis ekiplerini gören şüpheli C.U., eşi Ç.U.’yu tabancasıyla rehin alarak teslim olmaya direndi. Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Polis Timleri Amirliği (Yunus) ekipleri, şüpheliyi ikna etmek için yoğun çaba harcadı. Gerginliğin tırmandığı anlarda C.U., kendi bacağına da ateş ederek kendisini yaraladı. Polis, tüm risklere rağmen gösterdiği sabırlı iletişim ve ikna çalışmaları sonucunda C.U.’yu teslim olmaya ikna ederek gözaltına aldı.
Hastaneye Sevk Edildiler
Olay yerinde sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Ç.U., Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne, şüpheli C.U. ise Bayraklı Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Güvenlik Kameralarına Yansıyan Anlar
Yaşanan korku dolu ve gergin anlar, çevredeki güvenlik kameraları ve vatandaşların cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, şüphelinin hem eşine hem de kendisine silah doğrulttuğu ve kendisini yaraladığı anların yanı sıra, emniyet güçlerinin olay yerindeki titiz ikna çalışmaları da net bir şekilde yer aldı.
Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili olarak yetkili makamlarca detaylı bir soruşturma başlatıldı.