İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada önemli bulgulara ulaşıldı. Şüphelilerin, sosyal medya platformlarında bankaların logolarını ve görsellerini kullanarak sahte reklamlar hazırladığı belirlendi. Bu reklamlar aracılığıyla kredi kullanmak isteyen vatandaşların kimlik ve iletişim bilgileri toplandı.
Banka Personeli Taklidi Yaparak Dolandırdılar
Soruşturmada, yakalanan 18 şüphelinin yabancı uyruklu kişiler adına kayıtlı açık hatları kullandığı ve bu hatlar üzerinden vatandaşları banka personeli gibi aradığı tespit edildi. Şüphelilerin, çeşitli ikna yöntemleriyle mağdurların hesaplarından kredi kullandırdığı belirlendi. Çekilen bu kredi tutarlarının, belirli bir komisyon karşılığında banka hesaplarını kiraya veren üçüncü kişilere ait hesaplara aktarılarak haksız kazanç elde edildiği ortaya çıkarıldı.
Beş İlde Eş Zamanlı Operasyon
Çalışmalarını titizlikle tamamlayan Siber Suçlarla Mücadele polisleri, İstanbul başta olmak üzere 5 farklı ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, dolandırıcılık şebekesine üye olduğu düşünülen toplam 18 kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin yapılması için ilgili şubeye götürüldü.
