Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, siber suçlarla mücadeleye ve farkındalık çalışmalarına devam ediyor.
SAHTE KREDİ DOLANDIRICILIĞI ÖNLENDİ
Emniyet birimlerine başvuran A.İ.D., internet üzerinden gördüğü “100.000 TL faizsiz kredi” kampanyasına tıkladığını, kimlik bilgilerini girdiğini ve kısa süre sonra kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığını bildirdi. Hesabını kontrol ettiğinde 500.000 TL para olduğunu gördüğünü ifade eden A.İ.D., söz konusu dolandırıcının yönlendirmesiyle 49.750 TL’yi F.G.M. isimli şahsa göndermiş, başka bir transfer yaparken arkadaşının uyarısıyla durumu fark etmişti.
Olayla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli F.G.M., Kocaeli ilinde yakalanarak Afyonkarahisar’a getirildi ve gözaltına alındı. Adli merciler tarafından tutuklanan şahıs cezaevine teslim edildi.
SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ İLE FARKINDALIK ARTIYOR
Ayrıca Emniyet Müdürlüğü, “SİBERAY” programı kapsamında siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi ve maddi-manevi zararların en aza indirilmesi amacıyla eğitim faaliyetleri yürütüyor.
Bu kapsamda Sandıklı Şehit Gökhan Orhan Teknik Anadolu Lisesi, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde, Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı, Siber Zorbalık, Teknoloji Bağımlılığı ve Dijital Okur Yazarlık konularında toplam 515 öğrenci bilgilendirildi. >>> Mustafa BAYER