İstanbul Sarıyer Maslak Oto Sanayi’de, kapüşonlu ve eldivenli bir şüpheli oto tamirhanesine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda iş yerinde ve park halindeki bir otomobilde hasar oluştu; ölen veya yaralanan olmadı.
Olay, 20 Kasım Perşembe günü saat 18.15 sıralarında gerçekleşti. Şüpheli, iş yerine gelerek silahla ateş açtıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalıştı. Ancak Sarıyer Devriye Ekipler Amirliği polisleri, E.B. (16) isimli şüpheliyi olay yerinde suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede, E.B.’nin polis kayıtlarında herhangi bir suç kaydının bulunmadığı belirlendi. Şüpheli, olayla bağlantılı diğer kişilerin tespit edilmesi için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. İddialara göre saldırının nedeni, iş yeri sahibinden 5 milyon lira talep edilmesi ve reddedilmesi. Yurtdışından arayan bir kişinin, oto tamirhanesini yeni açtığını düşünerek para talep ettiği; iş yeri sahibinin ise sadece tabela değişikliği yaptığını belirterek parayı vermeyi reddettiği öne sürüldü.
