Aydın’da, kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi olan bir vatandaş, büyük bir maddi kayba uğradı. Emniyet birimlerinden edinilen bilgilere göre, dolandırıcıların tuzağına düşen mağdur, ikna yoluyla evini satmak zorunda kaldı.
MİT Personeliyim Yalanıyla Kandırdı
Olay, mağdur vatandaşın, kendisini MİT personeli olarak tanıtan şahısların yönlendirmesiyle hareket etmesiyle başladı. İddiaya göre, dolandırıcılar tarafından ikna edilen mağdur, evini sattıktan sonra elde ettiği 70 bin 525 doları, evinin önüne gelen bir şahsa elden teslim etti. Dolandırıldığını anlayan vatandaşın ihbarı üzerine Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri derhal harekete geçti.
Polis Ekipleri İz Sürdü: Şüpheli İstanbul’da Yakalandı
Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan titiz ve çok yönlü soruşturma neticesinde, olayın failinin kimliği tespit edildi. Şüphelinin Ö.B.D. olduğunu belirleyen ekipler, şahsın İstanbul’da olduğunu saptadı. Aydın ve İstanbul Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin koordineli bir şekilde yürüttüğü operasyonla şüpheli Ö.B.D., Ataşehir’de yakalanarak gözaltına alındı.
Aydın’a getirilen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Ö.B.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.