Mersin’de polis ekipleri, İtalya’ya gönderilmek üzere bir konteynere yerleştirilen 44 yabancı uyruklu düzensiz göçmeni yakaladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin Limanı ve bir tır garajına düzenlenen operasyonda, konteynere gizlenen 44 yabancı uyruklu kişi bulundu. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 13 organizatör gözaltına alındı.
Yapılan sorgulamalarda göçmenlerin daha önce Türkiye’ye giriş yaptığı ancak sonrasında düzensiz göçmen konumuna düştükleri belirlendi. Gözaltına alınan 13 organizatörden 9’u tutuklandı, diğerlerinin işlemleri ise sürüyor.
Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin insan haklarına saygılı ve güvenlikten taviz vermeyen göç yönetim anlayışını vurgulayarak, düzensiz göç ve organizatörlere yönelik operasyonların kesintisiz süreceğini ifade etti.
