Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuyumcu Vurgunu: Para ve Altınları Toplayıp Ailesiyle Kayıplara Karıştı

İstanbul Büyükçekmece Celaliye Mahallesi’nde yaklaşık 5 ay önce kuyumcu dükkanı açan Fatih Çelik, çok sayıda kişiden yüklü miktarda altın ve para topladıktan sonra eşi ve çocuklarıyla birlikte ortadan kayboldu. Mağdurların durumu fark etmesi üzerine olayla ilgili polis merkezine ve savcılığa çok sayıda şikayet yapıldı.

İstanbul Büyükçekmece Celaliye Mahallesi’nde yaklaşık 5 ay önce kuyumcu dükkanı

İstanbul Büyükçekmece Celaliye Mahallesi’nde yaklaşık 5 ay önce kuyumcu dükkanı işletmeye başlayan Fatih Çelik’in, kısa sürede başta mahalle sakinleri olmak üzere çevresindeki birçok kişiden yüksek miktarlarda altın ve para topladığı iddia edildi.

Çelik’in, altın almak isteyen müşterilerden parayı peşin alıp altını daha sonra teslim edeceği, altın satanlardan ise altını hemen alıp ödemeyi daha sonra yapacağı vaadiyle hareket ettiği ileri sürüldü. Bu yöntemle farklı kişilerden yüklü miktarda para ve ziynet eşyası topladığı öne sürülen Fatih Çelik, daha sonra eşi ve çocuklarıyla birlikte iş yerini kapatıp kayıplara karıştı.

Mağdurlar Şikayetçi Oldu

İş yerine gelen müşteriler, dükkanın uzun süredir kapalı olduğunu görünce çevre esnafına durumu sormaya başladı. Günler geçmesine rağmen kuyumcu Fatih Çelik’e hiçbir şekilde ulaşılamaması üzerine, dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda mağdur, polis merkezine ve savcılığa giderek şikayette bulundu.

Kuyumcuya para kaptıran mağdurlardan Ercan Tiryaki, son akşam yaşadığı durumu şöyle anlattı: “Kaçmadan önceki akşam saat 16.30 gibi geldim burası açıktı. Dedim ki bana gram lazım. Ben parayı verdim bana 1 gram verdi 3 gramım kaldı. Kağıda yazı yazdı. Akşam gelecek, gelip alırsın dedi. Ben de güveniyorum, temiz, güvendiğimiz bir çocuktu. 17 bin 200 lira parayı bıraktım. Kağıda ‘Parası alındı 3 gram verilecek’ yazdı. Ertesi sabah geldiğimde dükkan kapalıydı. Burada mağdur ettiği çok fazla insan var.”

Polis şimdi her yerde o dolandırıcı kuyumcuyu arıyor.

Verified by MonsterInsights