Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu kaynaklarını hedef alan 11 milyon liralık dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Adıyaman’da, Avrupa Birliği destekli bir tarım projesini kullanarak kamuyu 11 milyon TL zarara uğrattığı tespit edilen bir dolandırıcılık ağına operasyon düzenlendi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 57 şüpheli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Adıyaman'da, Avrupa Birliği destekli bir tarım projesini kullanarak kamuyu 11

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamu kaynaklarını hedef alan organize bir dolandırıcılık faaliyetini ortaya çıkardı. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, milyonlarca liralık haksız kazanç sağlayan bir şebekeye yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

ADIYAMAN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ, KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ ZARARINA NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNU İŞLEYEREK 11 MİLYON TL VURGUN YAPTIĞI İDDİA EDİLEN ŞAHISLARA YÖNELİK ADIYAMAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KOORDİNESİNDE OPERASYON DÜZENLEDİ. (CİHAN KİZİR/ADIYAMAN-İHA)
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyerek 11 milyon TL vurgun yaptığı iddia edilen şahıslara yönelik Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenledi.

Dolandırıcılık Sisteminin Detayları

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren beş farklı tarım işletmesinin, “Avrupa Birliğinin Mülteciler ve Türkiye Vatandaşlarına Kayıtlı Tarım İstihdamı Projesi” kapsamında sunulan ücret desteklerinden usulsüz bir şekilde faydalandığı belirlendi. İşletme sahiplerinin, Türk ve yabancı uyruklu çok sayıda kişiyi fiilen çalıştırmadıkları halde sigortalı çalışan olarak gösterdikleri tespit edildi. Bu yöntemle devletten alınan maaş desteklerinin, aracı şahıslar vasıtasıyla işletme sahiplerinin kendileri ile eş ve çocuklarına ait banka hesaplarına geri aktarılarak toplamda 11 milyon TL’lik haksız menfaat temin edildiği anlaşıldı.

ADIYAMAN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ, KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ ZARARINA NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNU İŞLEYEREK 11 MİLYON TL VURGUN YAPTIĞI İDDİA EDİLEN ŞAHISLARA YÖNELİK ADIYAMAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KOORDİNESİNDE OPERASYON DÜZENLEDİ. (CİHAN KİZİR/ADIYAMAN-İHA)
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyerek 11 milyon TL vurgun yaptığı iddia edilen şahıslara yönelik Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenledi.

Geniş Çaplı Operasyon ve Gözaltılar

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri tarafından belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon neticesinde, suça karıştıkları iddia edilen 2’si kamu görevlisi, 6’sı Türk vatandaşı ve 51’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 57 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adli Süreç Başlatıldı

Gözaltına alınan 57 şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı’ndaki ifade ve sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adıyaman Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i hakkında adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Geriye kalan 51 Suriye uyruklu şüphelinin adli işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi. Konuyla ilgili başlatılan çok yönlü soruşturma devam etmektedir.

Verified by MonsterInsights