Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güvenlik kamerasıyla tespit edilen zanlının savunması şaşırttı: ‘Hevesim olduğu için çaldım’

Adana’da bir evin avlusundan motosiklet çalan ve güvenlik kameraları sayesinde kimliği tespit edilerek yakalanan şüpheli, ifadesinde suçu “motosikletlere olan hevesi” nedeniyle işlediğini öne sürdü. Çok sayıda suç kaydı bulunan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çalıntı motosiklet bulunarak sahibine teslim edildi.

Adana'da bir evin avlusundan motosiklet çalan ve güvenlik kameraları sayesinde

Yüreğir ilçesinde bir konutun avlusunda park halinde bulunan motosikletin çalınması olayı, güvenlik kamera kayıtlarının titizlikle incelenmesi sonucu aydınlatıldı. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında

Olay, 12 Temmuz gecesi saat 23.00 sularında Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, S.A. (30) isimli vatandaşın konutunun avlusundaki motosikleti fark eden K.Y. (23), duvarı tırmanarak içeri girdi. Park halindeki motosikletin gidon kilidini kıran şüpheli, aracı avludan çıkararak olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık anları, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Polis Ekipleri Zanlıyı Kısa Sürede Yakaladı

Sabah motosikletinin yerinde olmadığını fark eden S.A., durumu derhal emniyet güçlerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, soruşturma başlattı. Ekipler, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alarak şüphelinin kimliğini kısa sürede tespit etti. ‘Hırsızlık ve yağma’ gibi suçlardan 5 adet kaydı olduğu belirlenen K.Y., adresine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Çalınan motosiklet ise yürütülen çalışmalar neticesinde boş bir arazide bulundu.

“Hevesim Olduğu İçin Çaldım” Savunması Tutuklanmasına Engel Olamadı

Emniyetteki sorgusunda şüpheli K.Y.’nin, “Motosikleti görünce çok beğendim. Motosikletlere karşı bir hevesim var, bu yüzden dayanamayıp çaldım. Bir süre kullandıktan sonra geri bırakacaktım” şeklinde bir ifade verdiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen K.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bulunan motosiklet ise yapılan incelemelerin ardından sahibi S.A.’ya teslim edildi.

Verified by MonsterInsights