Yöresel ürünlerin satıldığı bir pazarda denetim yapan zabıta ekipleri, gördükleri manzara karşısında adeta pes dedi. Binlerce kişiyi zehirleyebilecek miktarda, tam 850 kilogram son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş sucuk piyasaya sürülmek üzereyken ele geçirildi.
ETİKET YOK, İZ YOK, VİCDAN YOK!
Onikişubat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve gıda kontrol görevlilerinin gerçekleştirdiği incelemelerde, söz konusu firmanın sadece tarihi geçmiş ürün satmadığı, aynı zamanda tüm yasal mevzuatları da deldiği ortaya çıktı. Ele geçirilen sucukların etiket bilgilerinin mevzuata aykırı olduğu, ürünlerin kaynağını gösteren izlenebilirliğin sağlanamadığı ve işletmenin gıda satışı için gerekli hiçbir yasal şartı taşımadığı tespit edildi.
850 KİLO SUCUK İMHA EDİLDİ
Vatandaşın sofrasına girmesine dakikalar kala yakalanan 850 kilo sucuk, insan sağlığı için yüksek riskli olarak değerlendirildi. Zabıta ekipleri tüm ürünlere el koyarken, sağlıksız gıdalar görevlilerin gözetiminde hızlıca imha alanına götürülerek imha edildi. İlgili işletme hakkında ise en ağır idari ve yasal işlemler başlatıldı.
