Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 19 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında 81 ilde, et, tavuk, süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal gıdaların satış noktaları ve toplu tüketim yerlerine yönelik resmi bir kontrol planı hazırlandı.
Bu plan çerçevesinde Çanakkale’de İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 19 Kasım itibarıyla denetimlere başladı.
Denetlenen İşletme Sayısı ve Kesilen Ceza
Çanakkale genelinde faaliyet gösteren mevcut 10 bin 341 işletmeden 816’sında detaylı denetimler gerçekleştirildi. Yapılan bu kontroller sonucunda, gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uymayan işletmelere karşı idari işlemler başlatıldı. Denetimler sırasında toplamda 1 milyon 800 bin 249 TL tutarında para cezası uygulandı.
