Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçmen kaçakçılığına büyük operasyon: 169 organizatör ve 783 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonda, 81 ilde eş zamanlı denetimlerde 132’si yabancı uyruklu 169 göçmen kaçakçılığı organizatörü gözaltına alındı. 430 bin 454 kişinin kimlik kontrolünde 783 düzensiz göçmen tespit edildi. Yakalananlar ülkelerine geri gönderiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyonda, 81 ilde eş zamanlı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, göçmen kaçakçılığına ve düzensiz göçe yönelik önemli bir darbe vuruldu. Operasyon, Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı iş birliğiyle düzenlendi.

Dün gece saatlerinde başlayan denetimler, ülke genelinde 27 bin 347 personel, 8 bin 690 ekip ve 5 bin 761 noktada yürütüldü. Bu kapsamda 430 bin 454 kişinin kimlik kontrolleri yapıldı. Kontroller sırasında 132’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 169 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Düzensiz Göçmenler Tespit Edildi

Kimlik kontrollerinde ayrıca 783 düzensiz göçmen tespit edildi. Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri tarafından yürütülen uygulamalarda, 6 bin 897 umuma açık yer ve 3 bin 892 metruk bina incelendi. 457 terminal de denetimlere tabi tutuldu.

Geri Gönderme Süreci Başlatıldı

Yakalanan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönüllü ve güvenli geri gönderilme işlemleri hemen başlatıldı. Operasyonun sonuçları, Türkiye’nin göç yönetimindeki etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Verified by MonsterInsights