Ankara’da, bir annenin en mutlu günü olması beklenen oğlunun düğünü, akılalmaz bir iddiayla kabusa dönüştü. Gelin alma merasimi için hazırlık yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan Necla Üstünel, eltisi F.Ü. tarafından zehirlendiğini iddia etti. Olayın, kuafördeki güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle ortaya çıktığı belirtildi.
En Mutlu Gün Kabusa Döndü
2023 yılının Ağustos ayında gerçekleşen olayda Necla Üstünel, oğlunun düğün günü hazırlık için gittiği kuaförde, eltisi F.Ü.’nün kendisine ikram ettiği içeceği tükettikten kısa bir süre sonra rahatsızlandığını belirtti. Durumu fark ettiğinde boğazında şiddetli bir yanma hissettiğini ve yanındaki kız kardeşini uyardığını ifade eden Üstünel, düğün telaşıyla ilk başta durumu tam olarak kavrayamadığını söyledi. Düğün salonuna geçtikten sonra semptomlarının ağırlaştığını ve bilincini kaybetmeye başladığını aktaran mağdur kadın, “Vücudum şişmeye başladı ve durumumun çok kötü olduğunu anladım. Ambulansla hastaneye kaldırıldım. Doktorlar, belirtilerin beyin felcine benzediğini söyledi,” ifadelerini kullandı. Oğlunun düğününde yanında olmak için kendi rızasıyla hastaneden ayrıldığını belirten Üstünel, yaşadığı en büyük üzüntünün ise salona döndüğünde oğlunun kendisiyle oynamak istemesi olduğunu dile getirdi.
Güvenlik Kamerası Gerçeği Ortaya Çıkardı
Olayın ardından eşinin tavsiyesi üzerine kuaföre geri dönerek güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerini belirten Necla Üstünel, “Kızım kayıtları açtığında, eltimin içeceğime bir şişe ilacı boşalttığı anla karşılaştık. Gördüklerimiz karşısında şok olduk ve derhal nöbetçi mahkemeye giderek şikayette bulunduk,” dedi. Üstünel, eltisinin bu eylemi “düğünü rezil olsun diye” yaptığını kayınbiraderine itiraf ettiğini de sözlerine ekledi.
Hukuki Süreç Yeniden Başladı
Konuyla ilgili hukuki süreci yürüten Avukat Burcu Aslan, davanın seyrine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Avukat Aslan, sanık F.Ü.’nün ilk ifadesinde ilacı yanlışlıkla verdiğini söylemesi üzerine dosyanın “taksirle yaralama” suçundan açıldığını ve sanığın adli para cezası alarak cezasının ertelendiğini belirtti. Ancak bu karara itiraz ettiklerini vurgulayan Aslan, “Delil olarak sunduğumuz video kayıtları ve tanık beyanları neticesinde itirazımız kabul edildi. Dava, genel hükümlere göre yeniden görülmeye başlandı. Bu eylemin kasten yaralama, hatta öldürmeye teşebbüs olduğunu kanıtlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu. Necla Üstünel ise adalet yerini bulana kadar davasından vazgeçmeyeceğini kesin bir dille ifade etti.