Sivas’ta düzenlenen bir düğün, yaşanan talihsiz bir olayla gölgelendi. Eğlencenin en yoğun olduğu anlarda davetliler arasında başlayan bir tartışma, kısa sürede büyüyerek kitlesel bir kavgaya dönüştü ve 12 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.
Halay Sırasında Başlayan Gerginlik
Alibaba Mahallesi’nde gerçekleşen düğün merasiminde edinilen bilgilere göre olaylar, gelin tarafının halay çektiği esnada damat tarafından bir davetlinin gruba katılmasıyla başladı. İki grup arasında çıkan sözlü tartışma, kısa sürede fiziksel müdahaleye dönüştü.

Sivas’ta bir düğünde kız ve erkek tarafı arasında çıkan halay kavgasında ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı.
Polis ve Sağlık Ekipleri Olay Yerine Sevk Edildi
Kısa sürede büyüyen kavgaya çok sayıda davetli karışırken, olay yerine gelen polis ekipleri tarafları güçlükle ayırarak olayın daha fazla büyümesini engelledi. Kavgada yaralanan ve aralarında bıçakla yaralananların da bulunduğu belirtilen 12 kişi, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yetkililer, olaya karışan şahısların tespiti ve olayın çıkış nedenine ilişkin detaylı bir inceleme başlatıldığını bildirdi.