Erzincan’da, güven ilişkisine dayalı olarak işlenen ve teknolojinin kötüye kullanımını gözler önüne seren nitelikli bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Bir şahıs, arkadaşına ait banka hesabından yüz binlerce liralık para transferi gerçekleştirerek büyük bir vurguna imza attı.
Güven Ortamında Gelen Hırsızlık
Edinilen bilgilere göre olay, 25 Ağustos 2025 tarihinde Erzincan’da meydana geldi. Mağdur Y.F. ve arkadaşları, şüpheli E.Ö. ile birlikte bir mekandan alışveriş yaptı. Bu esnada Y.F.’nin cep telefonundan QR kod ile ödeme yaptığı sırada, şüpheli E.Ö.’nün mobil bankacılık şifresini gizlice öğrendiği iddia edildi. Daha sonra bir evde vakit geçirdikleri sırada Y.F.’nin telefonunu ele geçiren E.Ö., mobil bankacılık uygulamasına giriş yaparak arkadaşının hesabında bulunan 782 bin 707 TL’nin 780 bin TL’lik kısmını kendi IBAN numarasına aktardı.
Hesabı Boşalttı, Soluğu Kuyumcuda Aldı
Durumu, işiyle ilgili bir işlem yapmak için hesabını kontrol ettiğinde fark eden Y.F., 780 bin TL’nin arkadaşı E.Ö.’nün hesabına aktarıldığını görünce büyük bir şok yaşayarak durumu derhal emniyet güçlerine bildirdi. Yapılan incelemelerde, şüphelinin para transferinin hemen ardından bir kuyumcuya giderek 102 bin 500 TL değerinde iki adet bilezik satın aldığı ve bu anların iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildiği tespit edildi.
Polis Soruşturması ve Tutuklama
Mağdurun şikayeti üzerine Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri derhal harekete geçti. Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda şüpheli E.Ö. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı ve banka hesabına bloke konularak paranın kalan kısmına el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve daha önceden 13 farklı suç kaydı olduğu öğrenilen E.Ö., çıkarıldığı mahkeme tarafından “bilişim sistemleri kullanmak suretiyle hırsızlık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.