Olay, 26 Ekim’de saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Adana’nın Seyhan ilçesinde bir apartmandaki şalgam firması bayisine giren İbrahim K., yangın merdiveninin kapısını zorlayarak iş yerine girdi ve piyasa değeri 50 bin lira olan hard diskleri çaldı. Şüpheli, 3 Kasım’da aynı iş yerine girerek bu kez firma sorumlusu Y.K.’nin cep telefonunu çaldı.
İş yeri güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık olayları üzerine Y.K., İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, İbrahim K.’nin 14 Ekim’de başka bir dükkandan hırsızlık yaptığını ve cezaevinden kaçtığını tespit etti.
Şüpheli, saklandığı evde polis ekipleri tarafından yakalandı. Evde yapılan aramada çalınan cep telefonu ele geçirildi. Emniyetteki ifadesinde İbrahim K., “Saklanacak yer arıyordum ancak şeytana uyup hırsızlık yaptım” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
