Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çay’da görüldü bu böceğe dikkat!

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde Zehirli örümcek türleri arasında yer alan uğur böceği örümceği görüldü.


Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde Zehirli örümcek türleri arasında yer alan uğur

Nesli tükenmekte olan Ülkemizde zehirli uğur böceği örümceği olarak bilinen ve nadir olarak rastlanılan “Eresus Sandaliatus” örümceği Şirinevler mahallesinde bir sitenin bahçesinde görüldü.

Sakın Elinize Almayın
Site sakinleri tarafından Çay Belediye ekiplerine haber verildi. Zehirli uğur böceği örümceği Belediye görevlileri tarafından muhafaza altına alınarak İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teslim edildiği bildirildi. Çay Belediyesi tedbir amacıyla mahallede ilaçlama çalışmaları yaptı. Tekrar görülmesi halinde vatandaşların elle örümceğe elle dokunmaması ve yetkililere haber verilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

Zehri insanları etkileyebilir
Zehirli uğur böceğinin genellikle doğada taş altlarında, nemli toprak alanlarında, yere dökülen yapraklar altında görüldüğü, soktuğu yerde kısmi acı, ateş artışı, kalp atım hızında artış ve baş ağrısı bildirildi.

Verified by MonsterInsights