İstanbul Bakırköy’de, ikinci el lüks eşya satışı yapan bir internet sitesi üzerinden kurulan film senaryolarını aratmayacak bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İnternet üzerinden 40 bin dolar değerindeki lüks kol saatini satmak isteyen T.Y.D. (23), alıcı olarak kendisini arayan şüphelilerin yeni kiraladığı ofisine çağrıldı.
ÖNCE İKNA ETTİLER, SONRA DOLABA KOYDULAR
Polis ifadesinde yaşadıklarını anlatan T.Y.D., kendisini arayan alıcının Bakırköy’de kiraladığı ofise çağırdığını belirtti. Ofiste saat incelendikten sonra alıcı, 40 bin dolarlık ödeme için arkadaşına talimat verdi. Daha sonra alıcı, saati güvenlik amacıyla odadaki bir dolaba koydu.
Mağdur T.Y.D., paranın gelmesini beklerken, alıcı şüphelinin tuvalete gitme bahanesiyle ofisten ayrıldığını ve uzun süre geri gelmediğini fark etti.
T.Y.D.; “Dolabı açtığımda arkasında büyük bir delik olduğunu ve saatin çalındığını anladım.”
DUVARA DELİK AÇIP, TABELAYLA GİZLEMİŞLER
Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, olayın organize bir şekilde planlandığı ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde, şüphelilerin saati koyduğu dolabın hemen arkasındaki duvarda önceden bir delik açtığı belirlendi. Bu deliğin, ‘Sigara İçmek Yasaktır’ yazılı bir tabela ile ustaca gizlendiği görüldü. Şüpheli, parayı getirme bahanesiyle çıktıktan sonra deliğin olduğu yerden elini uzatarak saati aldı ve olay yerinden uzaklaştı.
BALIKESİR’DE YAKALANDILAR
Kamera kayıtları üzerinden iz süren polis, şüphelilerden Y.Ç.’yi (54) İstanbul’da gözaltına aldı. Diğer şüpheli C.E. (50) ise Balıkesir’e kaçmıştı. Düzenlenen operasyonla Balıkesir’deki saklandığı evde yakalanan C.E.’nin, daha önceden 11 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Evde yapılan aramalarda yaklaşık 40 bin dolar değerindeki lüks saat de bulundu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Y.Ç. ve C.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saat ise sahibine, T.Y.D.’ye teslim edildi.
